Home           De Anna           Zeiltochten          Catering           Prijzen          Galerie           Boekingen          Contact                 

De historie van de Anna van Nieuwkoop
Het schip is in 1897 als vrachtschip gebouwd en kreeg de naam Anna mee, naar de vrouw van de eerste eigenaar. Ze vervoerde zand en steen voor transportdoeleinden tot ze in 1950 uit de vaart werd genomen en werd omgebouwd tot woonschip. Lange tijd lag ze in die functie in de buurt van Amsterdam. In 1975 is het schip grondig verbouwd tot charterschip voor het vervoer en verblijf van gasten. In de daaropvolgende jaren is het telkens aangepast aan de comforteisen van de huidige tijd. Wel heeft het schip in al die jaren zijn karakter behouden door de originele elementen die in de loop der jaren zijn gebleven. Het schip is een platbodem met vier zeilen, die allemaal gebruikt worden. Het besturen van het schip gebeurt met een traditionele helmstok. Een zeldzaamheid want tegenwoordig zijn de meeste schepen uitgerust met een stuurrad. Sinds 1999 zit Anna op het roer, een kunstwerk van beeldhouwer Wessel Bezemer.
Anna

Algemene gegevens
Capaciteit:
- 29 personen dagtochten
- 20 personen overnachten
- 7 slaaphutten met stapelbedden
  * 4 x 2-persoonshut
  * 3 x 4-persoonshut
- Wastafel in elke hut
- 1 Douche, 2 toiletten
- Keuken, centrale verwarming
- Zonnedek

Tjalk - traditioneel zeilschip - anno 1897
Eenmaster met 230m2 zeiloppervlak
Afmetingen 22,72 x 4,86 meter
Indeling:


   Slaaphut        
   Slaaphut, 2 Pers.              Dagverblijf                                                  Slaaphut, 4 Pers.

Bemanning
Harry
Over de schipper
Harry Stofbergen is geboren en getogen op een ijsseltjalk, en  heeft de Anna van Nieuwkoop al ruim 20 jaar in zijn bezit.
Hij zeilt hier al die tijd op het IJsselmeer en de Waddenzee, met even veel enthousiasme als 20 jaar geleden. Je kan wel zeggen dat hij het schip en gebied op zijn duimpje kent. Hij kan u veel verhalen vertellen over de steden en het ontstaan van het gebied zoals het er nu bij ligt.
Met het grootste plezier neemt hij u mee over het IJsselmeer, en naar de waddeneilanden, en vertelt u alles wat u interesseert, over het ontstaan van het IJsselmeer en de invloed van de getijden op het wad.


Vaargebied
Met Hoorn als afvaarthaven heeft u de keuze uit een aantal aantrekkelijke Zuiderzeestadjes met historische havenplaatsjes als Monnickendam, Marken of Volendam, die herinneren aan vroegere tijden. Kiest u voor een tocht van vijf of meer dagen, dan kunnen ook de Waddeneilanden bezocht worden.

In de maanden juli en augustus is de afvaarthaven Den Oever. Van daar uit kunnen we in een weekend de Waddenzee bezeilen. Dit is een totaal andere tocht dan een tocht over het IJsselmeer. De getijden geven de mogelijkheid om met de boot droog te vallen, wat een indrukwekkende ervaring is. Met een beetje geluk kunnen we deze ervaring delen met een paar zonnebadende zeehonden. 

Races
Naast het relaxed zeilen, doet de Anna van Nieuwkoop ook aan een aantal races mee. Het eerste weekend van april wordt de Pieperrace gehouden. Traditioneel de openingsrace van het zeilseizoen. Het laatste weekend van oktober sluiten we af met deelname aan de Bontekoe Race. En dat doen we niet onverdienstelijk.

In de wintermaanden wordt er druk aan het schip geklust zodat het voor het nieuwe seizoen, weer voldoet aan de comforteisen van onze gasten.
Pieper-Race

Gegarandeerd dat u aan boord nieuwe vrienden maakt!


Zeilschepenverhuur Harry & Sarah Stofbergen Italiaanse Zeedijk 4 1621AH Hoorn info @ annavannieuwkoop .nl Tel.: +31 (0)653 642676